IVF EN ACUPUNCTUUR

IVF EN ACUPUNCTUUR

Hoe kan acupunctuur, eventueel ondersteund door Chinese kruidentherapie, helpen bij een IVF behandeling?

Voorafgaand aan de IVF behandeling kan acupunctuur de menstruatiecyclus reguleren, zodat er meer follikels worden geproduceerd. Acupunctuur kan de bloedcirculatie van de baarmoeder verbeteren om een betere baarmoederbekleding te krijgen. Tijdens de stimulatie van de eierstokken voor de IVF, kan de functie van de eierstokken worden verbeterd zodat betere eitjes worden geproduceerd. Acupunctuur kan voor het overbrengen van de embryo’s de patiënt rustiger maken en zodoende de kramp van de baarmoeder verminderen. Nadat de embryo’s zijn ingebracht kan acupuntuur het risico op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap of miskraam verkleinen. Een acupunctuurbehandeling in combinatie met een IVF behandeling heeft vele voordelen: het is veilig, natuurlijk en het heeft geen bijwerkingen

Het is heel goed te combineren met het IVF proces, omdat het daarmee niet interfereert. Door een acupuntuurbehandeling wordt de kans op een zwangerschap groter en het verhoogt de kans dat de bevalling soepeler verloopt.

Zie voor meer informatie:http://nccam.nih.gov/research/results/spotlight/020808.htm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*