Hoofdpijn

Hoofdpijn

Er zijn vier soorten hoofdpijn: vasculaire, spierspanning, tractie, en ontstekingen. De meest voorkomende vorm van vasculaire hoofdpijn is migraine. Migraine wordt meestal gekenmerkt door hevige pijn aan een of beide zijden van het hoofd, maagklachten, en soms een  verstoord gezichtsvermogen. Vrouwen hebben vaker dan mannen migraine. Een andere vorm van vasculaire hoofdpijn, die vaak voorkomt, is hoofdpijn als gevolg van hoge koorts en cluster hoofdpijn. Spiercontractie hoofdpijn is het gevolg van van spanning van gezichts- en nekspieren. Tractie en inflammatoire hoofdpijn zijn symptomen van andere aandoeningen variërend van een beroerte tot een sinusinfectie. Net als andere vormen van pijn kan hoofdpijn een waarschuwingssignaal zijn voor een meer ernstige aandoening. Acupunctuur en een kruidenbehandeling zijn heel goed in het behandelen van spanningshoofdpijn en migraine. Ze verminderen de spanning van de spieren en daardoor wordt de pijn verlicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*