Fibromyalgie

Fibromyalgie

Fibromyalgie is een syndroom, een herkenbaar constellatie van symptomen van onbekende oorzaak. Het belangrijkste symptoom van fibromyalgie is algehele spierpijn. De meerderheid van de patiënten zijn vrouwen in de leeftijd van dertig tot zestig jaar. Tien tot twintig procent van de mensen met fibromyalgie zijn ernstig verzwakt. Vaak zijn de symptomen: pijn, vermoeidheid en slaapstoornissen  Daarnaast kan er ook sprake zijn van stijfheid, hoofdpijn, aangezichtspijn, buikklachten, prikkelbare blaas, gevoelloosheid of tintelingen, pijn op de borst, cognitieve stoornissen, gevoelig voor vocht. Volgens TCM is fibromyalgie het gevolg van  algemene zwakte van de lever, nieren, milt en het hart, veroorzaakt door emotionele stress, gebrek aan slaap en een  verkeerde voeding. Er is sprake van een verstoord lichaamsritme, m.a.w. het lichaam is uit balans. Een TCM arts neemt een nauwkeurige anamnese af zodat de arts een goed inzicht krijgt in het patroon van de symptomen. Acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde kunnen helpen bij het verminderen van de pijn, verhoging van de energie en het verbeteren van de slaap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*